Фудбал Фудбал/Вести

Ebisilio predstavljen u Austriji

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u Austriji predstavila Lorenca Ebisilija, fudbalera koji je tokom jučerašnjeg dana stigao među nove saigrače.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela najpre je rekao nekoliko reči o novom Zvezdinom igraču, a potom je i sam Ebisilio odgvarao na pitanja novinara.

— Lorenco Ebisilio nam dolazi iz kiparskog Apoela. Karijeru je počeo u mlađim selekcijama Ajaksa, čuvenoj njihovoj akademiji. Kasnije je igrao u Rusiji, pa na Kipru. Dugo smo ga pratili, znali smo da je to igrač kakav nam nedostaje u ekipi, i verujem da je Zvezda dobila dobrog igrača, a navijači nekoga uz koga će uživati — rekao je Mrkela.

Novi Zvezdin igrač nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u Crvenu zvezdu.

— Mnogo sam čuo od Mičela Donalda o Crvenoj zvezdi. On je ovde igrao tri godine, i vidi se po dolasku u klub da je reč o velikom klubu sa mnogo navijača. Svi mi žele dobrodošlicu, svi mi pružaju podršku i kada je tako, mnogo je lakše uklopiti se u novu sredinu. Igrao sam ranije sa Srbima, to su dobri, topli ljudi, uvek se trude da pomognu i sada je tako. Razgovaraju sa mnom, objašnjavaju mi kakva je situacija i nadam se da ću sa svima imati dobru konekciju, jer mi smo tim. Donald mi je rekao da budem fokusiran i da ako budem dobro igrao da će mi biti sjajno u Zvezdi. Iz Amsterdama sam, čuo sam za život u Beogradu, navikao sam na takav život. Čuo sam dosta toga pozitivnog, Srbija je prošla kroz težak period i sada se vraća na evropsku mapu — rekao je Ebisilio.

Lorenco dolazi iz Apoela koji je potencijalni protivnik Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

— Nisam iznenađen što me je Apoel pustio u Zvezdu, u fudbalu je sve moguće, i ja sam davao neke naznake da želim da odem, a oni su ispali fer prema meni, to je dobar klub. Sada sam u Zvezdi i ovde želim isto što i u Apoelu, Ligu šampiona i titulu. Ukoliko dođe do utakmice Crvena zvezda – Apoel, biće to za mene posebna utakmica, obe ekipe žele da idu u Ligu šampiona, ali samo jedna može da prođe. Poznaju me i mislim da će posebnu pažnju obratiti na mene. Apoel je dobra ekipa koja već osam godina igra Evropu. Musa iz Jordana je dobar, brz igrač. Kao i levi bek iz Brazila. Ja sam počeo pripreme sa Apoelom, ali bilo je mnogo pregovora sa Zvezdom i moj um nije bio posvećen toliko treninzima, ali odradio sam ih dovoljno. Možda trenutno nisam spreman 100% ali biću u redu jer imamo još dovoljno vremena — kaže Ebisilio.

Upitan da prokomentariše svoje najveće kvalitete, Ebisilio se složio sa sportskim direktorom rekavši da poseduje osobine koje će ekipi značiti.

— Neke karakteristike koje imam možda nedostaju ekipi trenutno, tj. profil igrača kao ja. Kreativan sam, mogu da dam dosta golova, jak sam u duelu i nadam se da ću nadomestiti činjenicu da su neki igrači i otišli iz Zvezde.  Često izvodim slobodne udarce, sa leve strane i iz sredine, i kornere. Juče sam video dobru utakmicu protiv LASK-a, neki igrači su bili malo umorni ali to je normalno za ovu fazu. Uvek ima mesta za poboljšanja. Lično, nisam fokusiran na brojke, želim što više golova i asistencija, ali bitno je da oni pomognu ekipi, ništa ne znače ukoliko tim ne pobeđuje.

Ebisilio je objasnio i zašto je odabrao broj 11.

— Broj 11 je bio prvi koji sam nosio od malih nogu, i uvek najpre pogledam da li je 11 slobodan i to je bio razlog zašto sam se odlučio.

Ebisilio je otkrio i da su mu Brazilac Ronaldo i Mesi omiljeni fudbaleri, da jedva čeka večiti derbi, utakmicu o kojoj je mnogo slušao i za koju se vezuje mnogo strasti, i dodao je da voli da igra pod pritiskom.

Sportski direktor Mitar Mrkela na kraju je rekao i da psotoji interesovanje za pojedine Zvezdine fudbalere.

— Uvek ima ponuda za naše fudbalere, ali ne volim o tome da pričam. Što se tičče dolazaka, nije nepoznato da uvek hoćemo da imamo po dva igrača na svakoj poziciji i da je ostalo upražnjeno mesto za još jednog štopera Rodić i Radonjić su se vratili sa svetskog prvenstva i dobili su od trenera slobodno do petka, u petak se javljaju — rekao je Mrkela.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама