Фудбал Фудбал/Вести

Zvezdina filijala pojačana šampionima

Izvor: FK Crvena zvezda

Zvezdina filijala, ekipa Grafičara, otpočela je pripreme za novu sezonu. Pod vođstvom novog trenera Milije Žižića, pored Zvezdinih igrača Stankovića, Stojića i Stanojeva, koji su u Grafičaru već stekli iskustvo igranja seniorskog fudbala, ekipu će ove sezone pojačati većina fudbalera iz Zvezdinog šampionskog tima omladinaca.

– Mi smo i u pravom smislu reči Zvezdina filijala jer će naš igrački kadar u većini biti satkan od Zvezdinih fudbalera rođenih 2000, 1999. i 1998. godine. To su igrači koji su prošle godine igrali Omladinsku ligu Srbije i jako mi je drago što će biti sa nama. Ne bih posebno izdvajao imena, ali na njima je da, nakon osvajanja šampionske titule u omladincima, osete prve dane i prve korake u seniorskom fudbalu. Oni će činiti okosnicu tima uz zavidan broj igrača ‘98. i ’99. godišta koji su već iskusili kako je igrati u seniorkoj konkurenciji u srpskoj ligi Beograd u dresu Grafičara. To su momci koji su prošli pripreme sa prvim timom Crvene zvezde i njih očekujemo da nam se priključe kako bismo kompletni otputovali na pripreme – rekao je Žižić.

Ekipa Zvzezde B pred početak nove sezone postavila je visoke ciljeve svojim igračima.

– Mladi igrači koji su nam se priključili sa pravom nose epitet šampiona. To je velik čast, ali i obaveza za nas koji radimo sa njima. Zato smo pred sebe postavili dva cilja. Prvi je razvojni, shodno tome da smo između Omladinske škole i prvog tima Crvene zvezda. Mi se prilagođavamo zahtevima prvog tima, a takođe se i oslanjamo na Omladinsku školu iz koje crpimo veliki broj  fudbalera. Drago mi je što ćemo i pored razvojnog, imati i takmičarski put. Uz pobede se najbolje sazreva, kali i verujem da ćemo biti uspešni u narednom periodu.

Ekipa Grafičara savladala je na drugoj pripremnoj utakmici Jedinstvo iz Surčina rezultatom 2:0 golovima Anđelkovića i Jokića.

– Jako sam zadovoljan i mnogo mi znači ova pobeda. Da biste bili pobednik morate da rastete uz trijumfe. Već sam nagovestio svojim igračima da od njih očekujem da se i u trenažnom procesu trude da budu takmičari kroz vežbe i kroz igre, da pobedimo svoje mane, da probijemo granice prijatnosti i izađemo iz zone konfora, kako bismo postali individualno bolji. Tada ćemo ojačati kao ekipa i bićemo spremni da pobeđujemo u kontinuitetu što nam je i cilj.

 Crvena zvezda je obezbedila izuzetno kvalitetne uslove za rad svoje filijale.

–  Na nama je da iskoristimo te uslova maksimalno svojim pristupom koji ćemo imati prema obavezama. Još nekoliko dana radićemo u Beogradu, pa se 23. jula selimo na Zlatibor gde ćemo odraditi dvonedeljne pripreme. Planiramo da tamo odigramo četiri pripremne utakmice, uglavnom sa prvoligašima Srbije kako bismo na delu videli koliko možemo protiv iskusnijih i starijih od sebe. Kada se vratimo 4. avgusta u Beograd imaćemo pred sobom dve radne nedelje da se pripremimo za prvu prvenstvenu utakmicu u sezoni koja nas očekuje 18. avgusta. Naš cilj je, shodno dresu koji nosimo, najviši, tako da verujem da ćemo se radovati pobedama – poručio je Žižić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама