Фудбал Фудбал/Вести

Marakana opet neosvojiva tvrđava

Izvor: FK Crvena zvezda

Naš stadion je bio neosvojiva tvrđava za najbolje evropske ekipe i pod komandom trenera Vladana Milojevića opet je došlo vreme neprobojne odbrane.
540-odbrana-2208.jpg

Otkako je prošlog leta seo na klupu Crvene zvezde, sjajni stručnjak niže uspehe, dva puta zaredom je sa svojim izabranicima obezbedio evropsku jesenu, a pored rezultata, ističe se granitna defanziva.

Naime, na 12 evropskih utakmica na Marakani, računajući i kvalifikacije i grupnu fazu, mreža naše ekipe zatresla se svega četiri puta, uz odličan učinak od sedam pobeda, četiri remija i samo jednog poraza.

Zvezdini golmani ostali su nesavladani protiv Florijane (3:0), Irtiša (2:0), praške Sparte (2:0), Kelna (1:0), CSKA iz Moskve (0:0) prošle sezone, odnosno Spartaksa (2:0), Suduve (3:0) i sada Salcburga (0:0) ove sezone.

Jedini koji su na stadionu „Rajko Mitić“ uspeli da dođu do pogotka, i to tek po jednog, bili su fudbaleri Arsenala (0:1), BATE Borisova (1:1), Krasnodara (2:1) i Trnave (1:1). Ako se pogledaju rezultati sa pomenute četiri ekipe, jasno je da ti primljeni golovi nisu uticali na uspehe.

Zvezda se u konkurenciji Arsenala i BATE Borisova (i Kelna) plasirala u šesnaestinu finala Lige Evrope prošle sezone, a na putu do grupne faze prethodno je eliminisala Krasnodar, dok je preko Trnave došla ove takmičarske godine do plej-ofa za Ligu šampiona.

Jasno je da je Marakana opet postala neosvojiva tvrđava za protivnike na evropskoj sceni.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама