Кошарка Кошарка/Вести

Lazić: ABA liga nikada nije bila jača

Autor: Aleksandra Radivojević, Sportklub

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da crveno-beli tim uveliko radi i priprema se za početak nove sezone.

Branko Lazić

Tim Milana Tomića će naredne sezone nastupati u Evrokupu, a čekaju ih i standardne obaveze u ABA ligi, domaćem prvenstvu i Kupu Radivoja Koraća.

“Ja jesam igrač sa najdužim stažom u ekipi, ali ima jedan sa malo više iskustva od mene, to je Perperoglu. Ovo je prvi put posle ne znam ni sam koliko godina da je ekipa od početka zajedno. Nema čekanja pojačanja i slično, uveliko radimo. Atmosfera je sjajna, zalaganje na maksimalnom nivou”, rekao je kapiten Zvezde.

On je prokomentarisao i to što se od njega očekuje da ima ulogu lidera, kao i onog ko će “držati” svlačionicu.

Nadam se da ću i na terenu imati neku ulogu. Šalim se. Još smo u fazi upoznavanja, svakodnevno pričamo. Ništa više trener ne očekuje od mene od onoga što sam inače pokazivao kada je parket u putanju. Naravno da svlačionica mora da bude pod kontrolom, ali mislim da su svi svesni gde su došli, svesni su veličine kluba i shodno tome se i ponašaju“, objasnio je Lazić i dodao:

Najbitnije je da su u pitanju izuzetni momci. Nisu problematični, niko ne iskače iz postavljenog okvira na okupljanju. Od početka smo zajedno, upoznaćemo se dobro i spremno dočekati početak sezone”.

Lazić je naglasio i da očekuje uzbudljivu sezonu u regionalnom šampionatu.

“Ovo će mi biti deseta sezona u ABA ligi i deluje mi da nikada to takmičenje nije bilo jače. Mnogo timova će konkurisati za prva četiri mesta. Svi su se pojačali, žele trofej, plasman u Evroligu. Na nama je da ostvarimo ciljeve. Naravno, do toga moramo da idemo polako i korak po korak“, zaključio je srpski košarkaš.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама