Фудбал Фудбал/Вести

Marin – Ispunjenje dečačkog sna

Izvor: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je dovela zvučno pojačanje u vidu Marka Marina u smiraj letnjeg prelaznog roka, a novi fudbaler šampiona Srbije je u prvom obraćanju najavio uspešne dane u dresu voljenog kluba.

– Veoma sam srećan zbog transfera i potpisa za Crvenu zvezdu. Ispunio mi se san iz detinjstva. Raduje me što sam postao deo kluba i nadam se brojnim zajedničkim uspesima. Razgovori su tekli duže veme, pre dva meseca smo ostvarili prvi kontakt, ali je u tom periodu Olimpijakos malo pravio probleme. Pritisak zbog očekivanja postoji, ali neće predstavljati problem. Daću svoj maksimum i nadam se doprineti odbrani titule i iznenađenju u teškoj grupi u Ligi šampiona – rekao je Marin.

Ofanzivac koji je pre dolaska na Topčidersko brdo branio boje Olimpijakosa, Čelsija i Verdera iskoristiće reprezentativnu pauzu da nadomesti prethodnih nekoliko nedelja bez treninga sa klubom.

– Volim ulogu u sredini, da učestvujem u organiziaciji igre. Snalazim se i na krilu, ali su tu zahtevi drugačiji. Sve zavisi od vizije stručnog štaba, ali ću ispuniti svaki zadatak. Sa Vladanom Milojevićem se znam iz Grčke, a sa Benom sam bio saigrač u Olimpijakosu. Odlično se kreće i dobar je za saradnju. Imamo veoma kvalitetan tim.

Uprkos visokim očekivanjima, Marin je ostao sa obe noge na zemlji prilikom osvrta na buduće izazove.

– I pored angažmana Boaćija, Čaušića i mene, grupa u Ligi šampion ja veoma teška. Ipak, fudbal je nepredvidiv, Liverpul, PSŽ i Napoli su kvalitetni timovi, ali borićemo se. Posebno na svom terenu i uz podršku naših navijača. Nisam ranije gledao duele na stadionu „Rajko Mitić“ uživo, ali mi je otac od malih nogu puštao snimke mečeva, duel sa Bajernom gledao sam nebrojeno puta. Bilo bi lepo da debitujem golom protiv Napolija, a da seriju nastavim i u večitom derbiju. Tim duelima prethodi susret sa Radnikom, pa što da ne, neka serija krene od tog meča.

Činjenica da je veliki zvezdaš značajno je utaicala na odluku bivšeg reprezentativca Nemačke da stigne u Ljutice Bogdana.

–  Otac je, iako je deda partizanovac, oduševljen Draganom Džajićem zavoleo Crvenu zvezdu. Na isti način, ali uz Dejana Savićevića je i meni ovaj klub ostao u srcu. Upravo Dejo mi je idol i omiljeni fudbaler. Lepo je igrati za velike timove, nastupao sam za klubove sa visokim ambicijama, borio se za titule, ali ovo je drugačije. Zvezda budi posebne emocije.

Ljubav prema šampionu Srbije potvrđuje i fotografija iz pionirskih dana sa Dragoslvom Stepijem Stepanovićem u Zvezdinom dresu.

– Kao junior Ajntrahta sam bio gost prvog tima, a Stepi je u tom periodu predvodio prvi tim. Iskoristio sam priliku da se slikamo. Zanimljivo, u klubu tad nije postojalo striktno pravilo za opremu u kojoj se trenira, pa sam ja na treninge dolazio u dresu Zvezde – rekao je ofanzivac prisetivši se potom i duela protiv Srbije u dresu Nemačke.

– Ta utakmica donela je buru emocija. Izlazak na teren, srpske zastave… Sećam se da mi je Milan Jovanović prilikom jednog duela rekao da usporim malo.

Zadovoljstvo novom Zvezdinom akvizicijom izrazio je Mitar Mrkela, sportski direktor kluba.

– Marka i nije potrebno posebno predstavljati. Verovatno jedno od najvećih imena koje je došlo na ovaj stadion i koje je igralo u Crvenoj zvezdi.  Verujem, jedini nemački reprezentativac koji će igrati za Crvenu zvezdu. Očekujem da crveno-bela porodica bude zadovoljna njegovim dolaskom i igrama.

Značajan faktor prilikom realizacije poslednjih pojačanja bio je plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

– Teško bismo finansijski ostvarili transfere da se nismo plasirali u Ligu šampiona. Posle eliminacije Salcburga smo seli, napravili plan i realizovali pojačanja. Imamo višak igrača na nekim pozicijama, u konkurenciji je 28 igrača i dvojica fudbalera iz naše škole, Dejan Joveljić i Aleksa Terzić, što je više nego prethodne sezone. Moguće je da bude još odlazaka, ali i dolazaka – završio je Mrkela.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама