Фудбал Фудбал/Вести

Veterani uveličali rođendan Sloge iz Trna

Izvor: FK Crvena zvezda

Naši veterani prethodnih dana bili su gosti Sloge iz Trna protiv koje su, u čast 80. rođendana, odigrali revijalni meč i ostvarili pobedu rezultatom 3:1.

Fudbalski klub Sloga iz Trna proslavio je 80 godina od osnivanja kluba, a svečanosti su prisustvovali veterani Crvene zvezde koji su se sa zadovoljstvom odazvali na poziv za gostovanje u Republici Srpskoj.

Ljubazni domaćin je pre početka fubalske predstave priredio kulturno-umetnički program kroz koji su najmlađi folklorci publici demonstrirali igre iz banjalučkog kraja.

Lokalni stadion je bio ispunjen do poslednjeg mesta. Oko 1.500 gledalaca je prisustvovalo meču i ovacijama je pozdravilo nekadašnje Zvezdine asove.

Rezultat je ostao u senci fudbalske predstave, ali ipak ne treba izostaviti da su crveno-beli pogocima Tintora, Turkalja i Stojanovića ostvarili pobedu 3:1.

Već na samom startu meča veterani Zvezde su došli do vođstva preko Tintora, a raspoloženiji gosti mogli su i do ubedljivije pobede da su Stojanovića, Koromana i Tintora realizovali šanse.

Uz vođu puta, predsednika Skupštine Crvena zvezda Ratomira Dujkovića, slavlje su uveličle i druge legende crveno-belih Jovan Aćimović, Stanislav Karasi, Aleksandar Marković, Miloš Šestić, Mile Jovin, dr. Ranko Todorović i Branimir Kantar.

Crvena Zvezda igrala je u sastavu: Radulović, Mandić, Marković, Vasiljević, Stevović,  Zorić, Borovnica, Đukić, Koroman, Stojanović i Tintor. Igrali su još: Turkalj, Mandić, Nikolić, Đaković, Jevtović, Stojanović, Seović, Ćaćić i Knežević, a sa klupe ih je predvodio Jovan Kule Aćimović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама