Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Znamo prioritete

Izvor: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će u subotu od 20:30 časova ugostiti Radnik iz Surdulice u okviru 8. kola Superlige Srbije.

540-miloje-1409.jpg

Duel aktuelnog šampiona i Surduličana biće prilika da izabranici Vladana Milojevića osete draž takmičarskih mečeva posle dvonedeljne pauze zbog reprezentativnih aktivnosti, ali i idealna uvertira u premijeru na pozornici Lige šampiona protiv Napolija.

– Iskoristili smo pauzu na najbolji mogući način. Prijala nam je zbog gustog rasporeda, iako su pojedini igrači bili odsutni zbog reprezentativnih obaveza. Odmorili smo se, izbegli zdravstven probleme i vraćamo se utakmicama. Igramo protiv ekipe koja ima fenomenalan tim, a pozicija na tabeli ne oslikava realan kvalitet koji poseduje. Spoj su mladosti i skustva sa jasnim planom o čemu svedoči produžetak saradnje sa talentovanim napadačem Zlatanovićem. Imamo veliko poštovanje prema Radniku, očekuje nas dobra fudbalska predstava i pozvao bih navijače da nas podrže – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Uprkos činjenici da će crveno-beli samo tri dana posle Radnika ugostiti Napoli u meču iščekivanom 26 godina strateg Zvezde upozorio je na prioritete.

– Prvenstvo nam je u prvom planu, bez obzira na sve što se događa. Igrači znaju, ali ću nastaviti da im skrećem pažnju da je domaće takmičenje prioritet. Utakmice sa Radnikom i Napolijem nemaju mnogo veze jedna sa drugom. Spremamo se samo za sledeću utakmicu i jedino naredni rival je u fokusu. Euforija je prihvatljiva, ali tražim i tražiću od igrača da nema priče o Napoliju, da razmišljam drugačije ne bi bilo dobro.

Period bez utakmica bio je idealna prilika da Milojević stekne uvid u mogućnosti novajlija.

– Marin je do dolaska u Beograd trenirao individualno i apsolutno je fizički spreman. Boaći i Čaušić dolaze iz prvenstva koja su u toku, pa su sva trojica spremna i u konkurenciji za sastav. Pojačanja koja smo doveli bila su naša meta, želeli smo ih još u junu, a ono što mi je bitno je da su veliki zvezdaši. Vole Zvezdu i kad je tako adaptacija ne predstavlja problem.

Pojačanja će u konkurenciji biti i za evropske duele, za razliku od Milića koji će do kraja godine biti na raspolaganju samo za domaću scenu.

– Ne volim da pričam o pojedinima, računam na sve igrače. Svi zaslužuju da igraju, ali sam morao da donesem odluku. Milić je odličan fudbaler i računam na njega kao i na sve ostale. Svi će dobiti šansu.

Upravo borba na tri fronta garancija je da će svako dobiti priliku da se dokažu stručnom štabu.

 – U fudbalu morate da imate sijaset dobrih igrača. Tako održavate konkurenciju i nivo igre, a ne treba zaboraviti da dolazi loše vreme, zamor, neplanirani kartoni, iznenadne povrede… Svakom igraču koji ispadne iz ritma potrebno je vreme da se vrati u takmičarsku formu. Volimo da igramo utakmice, a treninzi dođu kao priprema za njih, Bogu hvala ukazala nam se prilika da igramo na tri fronta – istakao je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама