Фудбал Фудбал/Вести

Milojević i Boaći posle derbija

Izvor: FK Crvena zvezda

Svoje utiske posle remija u 158. večitom derbiju dali su šef stručnog štaba Vladan Milojević i napadač Ričmond Boaći.

540-milojevic-2309.jpg

– Prilikom pripreme utakmice očekivali smo ovakav duel, ali ipak nismo ušli dobro u meč. Veoma je bitno u derbijima kako otvorite utakmicu, a mi smo dozvolili Partizanu da bude agresivniji. Zbog samog značaja često je problem kad počnete loše, ali je dobro što smo se konsolidovali u drugom poluvremenu koje je apsolutno pripalo nama. Napravili smo nekoliko izmena i vratili se. Rekao bih da je po poluvremenima i rezultatu remi ravnopravan ishod. Ne mogu reći da li sam zadovoljan, nismo bili dobri, ali treba imati u vidu da smo imali kadrovske probleme, nekoliko igrača prećutalo je da ima virus zbog velike želje da igra derbi. Čestitao bih mojim igračima i Partizanu, okrećemo se sledećim obavezama – rekao je Milojević.

Pogodak Ričmonda Boaćija iz 73. minuta za izjednačenje i konačnih 1:1 kod trenera Zvezde nije izazvao bilo kakvu dilemu.

– Gol je čist kao suza. Gledali smo istog trenutka snimak, nema te kamere koja bi apsolutno potvrdila moju tvrdnju, ali sam apsolutno siguran. Pogodak će biti predmet polemika, ali ne želim da ulazim u tako nešto. VAR tehnologija bi razrešila dileme poput ove, pokazala bi da je pogodak. Za uvođenje sam video asistenije, ukoliko ceo svet teži ka tome zašto ne bismo i mi. Ipak, želja mi je da najpre VAR vidim u regionu, verovatno bi se koristio na svakih 30 sekundi, takav je temperament na ovim prostorima.

Remi sa večitim rivalom nije doneo promenu u šampionskoj borbi.

– Trka nije završena i nikad neće ni biti. Derbi je prestiž, igra se za sutra, za prepričavanje. Nekad je dovoljno samo pobediti večitog rivala da sve ostalo ode u zaborav.

Borba na dva fronta ostavila je trag na igračima crveno-belih, ali je naš trener zadovoljan celokupnim utiskom.

– Euforija postoji i treba da je prisutna. Ostvarili smo veliki uspeh, doveli u Beograd timove poput Napolija, kao i PSŽ-a, Liverpula… Ushićenje javnosti utiče na igrače, ali ne razumem famu koja se stvara. Voleo bih da je i Partizan izborio jesen u Evropi – istakao je Milojević.

540-boaci-2309.jpg

– Zahvaljujemo Bogu na ovoj utakmici, ali nismo zadovoljni ishodom, želeli smo pobedu. Znate kako je u derbiju, nekada ne ide sve kako ste zamislili pre utakmice. Gol je uvek posledica zalaganja čitave ekipe, ne preuzimam nikada slavu samo za sebe. Uvek se zahvaljujem saigračima i navijačima jer bez njih ne bih ni imao šansu da postignem gol. Ja sam uputio dodavanje posle koga su oni postigli gol, tako da mi je mnogo značilo što sam postigao zatresao mrežu za izjednačenje. Znam da je bio pogodak, nije bilo potrebe da gledam usporen snimak, jer kao napadaču zadatak mi je da ispratim loptu do kraja. Bila je u golu kada je golman izbacio loptu – rekao je Boaći.

Atmosfera na tribinama, kao i uvek, značila je Zvezdinim fudbalerima.

– Svaki klub ima navijače koji su srećni što bodre svoj tim. Ja sam uvek oduševljen ovom utakmicom, ovo je jedan od najpoznatijih derbija u svetu. Za nas je normalno da nas navijači u svakom trenutku podržavaju i zahvalni smo im na tome.

Sledeća utakmica Crvenu zvezdu očekuje već za tri dana, kada će odmeriti snage sa Napretkom u Kruševcu, u odloženom susretu 5. kola Superlige.

– To je deo fudbala, okrećemo se pripremi za naredne izazove. Sutra je novi dan, želimo da se fokusiramo na sledeću utakmicu, ona je uvek najbitnija. Treniraćemo i nastavićemo da se borimo – poručio je Boaći.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама