Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши Одбојкашице СДЦЗ

Odložene utakmice prva četiri kola Zvezdinih dama, muškarci startuju u Novom Pazaru

Izvor: OK Crvena zvezda

Nova sezona BPŠ Superlige Srbije počinje ovog vikenda, ali ne i za odbojkašice Crvene zvezde.

Naime, zbog odsustva prvog trenera ženske seniorske ekipe našeg kluba Aleksandra Vladisavljeva, koji će kao pomoćni trener seniorske reprezentacije Srbije učestvovati na Svetskom prvenstvu, utakmice Crvene zvezde su odložene do 24. oktobra.

Crveno-bele su trebale ovog vikenda u prvom kolu Superlige da gostuju ekipi Klek MD Zrenjanin, ali je ta utakmica odložena za 24. oktobar. Naknadno će biti utvrđeni termini odigravanja i preostale tri utakmice protiv Jedinstva (SP) u Beogradu, i gostovanja Železničaru, odnosno Partizanu.

Derbijem protiv Novog Pazara, na gostovanju, u petak (18 časova) odbojkaši Crvene zvezde ulaze u novu 2018/19 sezonu.

Žrebom je odlučeno da crveno-beli u 1. kolu BPŠ Superlige igraju u Novom Pazaru protiv osvajača Kupa Srbije.

– U novu sezonu krećemo sa sigruno jednim od najtežih gostovanja. Ekipa Novog Pazara samim tim što je dovela Aleksandra Blagojevića i Vuka Milutinovića pokazala je ambiciju za najviši mogući rezultat ove sezone i to sve predtavlja jedan veliki izazov za nas – izjavio je Dragan Kobiljski, trener odbojkaša Crvene zvezde.

Naši odbojkaši su uspešno okončali pripreme za novu sezonu. Iako je Kobiljski imao obaveze sa reprezentacijom Irana, plan i program priprema bio je detaljno utvrđen, a sve je u delo sproveo drugi trener muške seniorske ekipe Crvene zvezde Tomislav Kukanjac.

– Pripreme je vodio drugi trener Tomislav Kukanjac i pošto dosta dugo zajedno radimo to je sistem koji je dobro poznat igračima, tako da se način rada na pripremama nije menjao u odnosu na protekle sezone. Što se tiče pripremnih utakmica, sve je prošlo kako treba, probali smo sve igrače na različitim pozicijama i zadnje tri utakmice odigrali smo na vrlo zadovoljavajućem nivou za ovaj momenat – konstatovao je Kobiljski koji je dodao da će ekipa u Novi Pazar putovati u kompletnom sastavu i spremna za nove izazove.

Utakmica 1. kola BPŠ Superlige Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se u petak 28. septembra od 18 časova u dvorani Pendik u Novom Pazaru. Meč će suditi Predrag Balandžić i Đorđe Zelenović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама