Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Zvezda ubedljiva u Novom Pazaru

Izvor: OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde su sjajno započeli novu sezonu. Trijumfovali su u 1. kolu BPŠ Superlige Srbije protiv Novog Pazara sa 0:3, po setovima 18:25, 19:25, 21:25.

Crveno-beli su imali sjajnu premijeru. U derbi meču 1. kola savladali su na vrlo teškom gostovanju osvajača Kupa Srbije i pokazali su da će biti konkurent favoritima u borbi za šampionsku titulu.

Naši odbojkaši su odlično započeli meč. Sredinom prvog seta na servis Danila Pavlovića došli su do četiri vezana poena i poveli su sa 10:13. Postepeno su povećavali svoje vođstvo da bi u završnici odličnim servisima Lazara Dodića i blokovima Vlade Petkovića i Nemanje Mašulovića stigli do ubedljivih 16:23. Mirno su priveli set kraju i poveli sa 18:25.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i u drugom setu. Predvođeni odličnim Dodićem odbojkaši Zvezde su poveli sa 11:14. Ipak, domaći su uspeli da izjednače, ali su izabranici Dragana Kobiljskog ponovo u završnici vezali pet poena, preko Lazara Dodića i Danila Pavlovića, i stigli do šest set lopti. Drugu su iskoristili i poveli sa 0:2 – 19:25.

Velika borba vodila se u trećem setu. Novi Pazar je na polovini seta imao prednost od dva poena koju je čuvao do rezultata 18:16. Serijom od 1:5, a posle odličnog bloka Milutina Nejića Zvezda preokreće na 19:21. Dodić je našem timu doneo tri meč lopte, a Nejić je već prvu iskoristio za veliko slavlje naših igrača – 21:25.

Fantastičnu partiju pružio je korektor Crvene zvezde Lazar Dodić koji je upisao 23 poena. Po 10 poena su zabeležili Danilo Pavlović i Milutin Nejić, a odličnu partiju je pružio i povratnik u Zvezdu, kapiten Vlado Petković.

Crvena zvezda narednog vikenda u okviru 2. kola BPŠ Superlige Srbije gostuje ekipi Jedinstva u Staroj Pazovi.

NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 0:3 (18:25, 19:25, 21:25)

Novi Pazar – Dvorana: SSU Pendik. Gledalaca: 550. Sudije: Predrag Balandžić i Đorđe Zelenović. Trajanje meča: 76 minuta.

NOVI PAZAR: Sretenović, Polomac 4, Zatrić (libero), Eremić 5, Daca 6, Živanović 6, Zuković (libero), Blagojević 14, Radosavljević 8, Milutinović. Nisu igrali: Božović, Subotić, Halilović, Prušević. Trener: Hamza Zatrić.

CRVENA ZVEZDA: Jevtić (libero), Petković 2, Tadić, Mašulović 5, Nejić 10, Dodić 23, N. Pavlović 6, D. Pavlović 10. Nisu igrali: Meljanac, Petrović, Jovanović, Andonović. Trener: Dragan Kobiljski.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама