Блог Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Упечатљиви бројеви: цифре које су обележиле Звездину 35. титулу

Утакмицом против Чукаричког спуштена је завеса на суперлигашку сезону у којој је Црвена звезда прославила 35. титулу националног шампиона. За крај сезоне вам доносимо све цифре које су обележиле нову титулу црвено-белих, уз напомену да у ову статистику нису ушли параметри, изузев голова и посете, са гостовања у Крагујевцу које је регистровано службеним резултатом 3:0 због административних пропуста домаћих на том сусрету.

– Играчи Црвене звезде у овом првенству нису успели да постигну ниједан гол директно из слободног ударца. Такође, ниједан играч црвено-белих није добио црвени картон. Нико од играча није уписао хет-трик.

1 – Један играч имао је несрећу да постигне аутогол. У питању је Насер Ђига који је затресао Глазерову мрежу у такмици против Јавора. Један преокрет са полвремена приредила је Црвена звезда, било је то у Панчеву када се играло 15. коло.

2 – Двојица играча који су били стрелци за Црвену звезду у овом шампионату, нису дочекала његов крај на Маракани. У питању су Стефан Митровић и Јован Мијатовић. Двојица су били са двоцифреним голгетерским учинком – Питер Олајинка и Шериф Ендиај. Два пенала у овој сезони скривили су црвено-бели.

4 – ривали Црвене звезде четири пута су добијали црвени картон. Исто толико пута постизали су и аутогол.

5 – највећи број голова које је Црвена звезда постизала на једној утакмици. Петардом су пострадали Војводина на отварању првенства и Раднички Крагујевац.

6 – број голова који је Звезда постигла из акција након извођења слободног ударца. Ово је и број утакмица на којима Црвена звезда није победила ове сезоне. Шест је и највећи број жутих картона који је добио један играч Звезде; ко други него несташни Канга?

– најдужи низ победа Црвене звезде у Суперлиги ове сезоне. Седам је и број узастопних титула које су освојене са закључењем ове сезоне. Уз седмицу стоји и најмањи број прекршаја који су играчи Звезде начинили на једној утакмици – против Јавора.

– Ово је највећи број асистенција који је неки играч остварио у сезони. Пошло је за ногом Гелору Канги.

10 – Овогодишњи наслов био је десети откад се првенство игра под окриљем Србије, што Звезду чини најтитуларнијом.

11 – број голова који су постигли најбољи стрелци Звезде. То је учинак Шерифа Ендиаја и Питера Олајинке.

12 – највећи број удараца упућених у оквир гола на мечу. Дванаест пута у ситуацији да интервенишу били су голмани ИМТ-а и крагујевачког Радничког.

13 – број голова које је шампион Србије постигао након извођења корнера.

15 – број досуђених пенала за црвено-беле. У свим случајевима реализација је била без грешке.

16 – највећи број корнера који су црвено-бели извели на једном мечу. У питању је сусрет против ТСЦ-а на Маракани у којем су гости у надокнади времена успели да “украду” бод.

18 – број бодова предности у односу на првог пратиоца, екипу Партизана.

20 – двадесет различитих играча црвено-белих уписало се у стрелце.

28 – број голова који су голмани црвено-белих вадили из мреже.

31 – тридесет и једну победу остварила је Црвена звезда у текућој сезони. Није било тако близу да се понови успех из сезоне 2020/21. када је екипа Дејана Станковића победила на 35 утакмица, али је надмашен посшлосезонски учинак од 30 тријумфа.

35 – овогодишњи трофеј био је 35. освојени национални шампионат. Апсолутни рекорд, будући да је најближи пратилац Партизан са 27 титула у витринама.

46 – број жутих картона који су добили фудбалери црвено-белих.

48 – мерено у процентима, најмањи посед лопте црвено-белих на једној утакмици, једина на којој је неки ривал имао више лопте у својим ногама. Збило се то у Пазару.

63 – просечан посед лопте Црвене звезде мерен у процентима током сезоне.

73 – мерено у процентима, највећи део времена током којег је Звезда држала лопту у свом поседу на некој утакмици. Било је то на утакмици против Радника у 14. колу и у вечитом дербију који је окончан резултатом 2:2.

79 – ривали Звезде су зарадили 79 жутих картона.

94 – укупно постигнуто голова.

96 – Црвена звезда је завршила сезону са 96 освојенх бодова.

252 – укупан број корнера који су извели фудбалери Црвене звезде.

273 – шутеви у оквир гола који су упутили играчи Звезде.

497 – сумарни број прекршаја који су начинли Звездини играчи. У просеку 13,8 по утакмици.

550 – број укупно упућених удараца ка голу ривала. У просеку 15,3 по утакмици.

48.211  – највећа посета у сезони. Играло се 24. коло када је Звезда била домаћин вечитог дербија.

79.600 – укупан број навијача који је испратио гостовања црвено-белих.

312.909 – укупна посета на Маракани

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама