Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Младост 2:2 (0:2)

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали на стадиону “Рајко Митић” у оквиру другог кола националног првенства са лучанском Младости. Иако су црвено-бели имали иницијативу и сијасет прилика нису успели да стигну до новог тријумфа и сва три бода. У листу стрелаца за наш тим су се уписали Бруно Дуарте и Шериф Ендиаје.

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 11.447.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: И. Ендиаје у 19. и Ћирковић у 38. минуту за Младост, Дуарте у 86. и Ш. Ендиаје у 90. за Црвену звезду. 

Жути картони: Тумбасевић, Ћирковић, Андрић и Стаменковић (Младост), Хванг (Црвена звезда). 

Црвени картони: Љубомирац (Младост). 

Црвена звезда: М. Илић, Мимовић (од 66. Јовановић), Ђига, Спајић, Родић (од 84. Родић), Хванг, Далсио (од 46. Мијаиловић), Л. Илић, Пума (од 46. Дуарте), Катаи, Ендиаје. 

Резерве: Гутеша, Мијаиловић, Стојић, Канга, Шљивић, Кнежевић, Пруцев, Јовановић, Дуарте. 

Младост: Стаменковић, Јоксимовић, Љубомирац, Крсмановић (од 64. Жунић), Удовичић, Андрић, Ћирић (од 81. Прибаковић), Пејовић, Тумбасевић, Ћирковић, Ендиаје (од 46. Варјачић). 

Резерве: Самчовић, Дивац, Жунић, Прибаковић, Лековић, Бојић, Варјачић, Радивојевић, Бонџулић, Алемпијевић, Езе. 

Шеф стручног штаба – Владан Милојевић се одлучио за само једну промену у односу на меч са Јединством, те се на терену од првог минута против лучанске Младости нашао капитен екипе Урош Спајић. У осмом минуту дуела Далсио се одлучио на шут са дистанце, али је био непрецизан. Само 180 секунди касније са двадесетак метара ударац по земљи је упутио Пума, међутим на правом месту је био чувар мреже Младости. Већ у 13. минуту поново се Далсио нашао у прилици, када је снажно шутирао из велике удаљености, али је голман екипе из Лучана успешно интервенисао.

Тим Дејана Јоксимовића је и поред иницијативе црвено-белих стигао до предности у 19. минуту. Након одличне лопте упућене у простор Ћирићу, Ендиаје је савладао Илића из казненог простора и донео вођство свом тиму. После примљеног гола црвено-бели су наставили да стварају велике проблеме гостујућој екипи, те је у 27. минуту Лука Илић извео слободан ударац, а Спајић покушао главом, међутим до промене резултата није дошло. Добро познати тандем је само два минута касније ступио на сцену. Родић је центрирао, а Катаи упутио ударац главом, али је на правом месту био некадашњи голман нашег тима – Саша Стаменковић. Уследио је контранапад црвено-белих, а поново се у главној улозио нашао Звездин Магико који је снажно шутирао искоса, међутим само до чувара мреже Младости. Добио је Катаи убрзо другу прилику, али се овога пута одлучио да центрира на другу стативу, где се налазио Пума, који је упутио ударац главом, а Стаменковић је поново био на правом месту. 

Нису успели фудбалери нашег тима да искористе период добре игре, па је у 38. минута меча екипа из Лучана стигла и до другог гола. Пејовић је извео слободан ударац, који је Илић успео да заустави, међутим лопта се одбила до Ћирковића, а он је био прецизан. У 41. минуту Лука Илић је опробао шут из шеснаестерца, али се Стаменковић још једном истакао. Последња прилика у првом делу игре је виђена у 45. минуту када је Мимовић центрирао ка Катаију, који је још једном упутио ударац главом, међутим недостајало је прецизности Звездином Магику за промену резултата. 

На старту другог полувремена Владан Милојевић је извршио две измене, а прилику су добили Мијаиловић и Дуарте. Играо се 52. минут када је Хванг недовољно прецизно шутирао са ивице казненог простора. Следећа прилика виђена је 120 секунди касније када је репрезентативац Јужне Кореје извео корнер, а Ђига био највиши у скоку. Само два минута касније штопер нашег тима се поново нашао у шанси након ударца главом, међутим Младост је задржала предност. Наставили су црвено-бели да “опседају” гол гостујуће екипе, а након гужве у казненом простору најближи постизању поготка био је Катаи, али је резултат и овога пута остао непромењен. Велику прилику у 61. минуту пропустио је нови нападач наше екипе – Бруно Дуарте, који је снажно шутирао, међутим лопта је прошла тик поред стативе. Од 68. минута фудбалери Младости су остали са играчем мање на терену, након што је главни арбитар санкционисао Љубомирца директним црвеним картоном. 

У 73. минуту Мијаиловић је покушао да смањи предност Младости ударцем са ивице казненог простора, међутим није имао успеха. Четири минута касније Звездин Магико је био највиши у скоку и успео да упути ударац, али недовољно прецизно. Коначно се изузетно офанзивна игра црвено-белих исплатила у 86. минуту. Јовановић је сјајно центрирао, а Дуарте одличним ударцем главом савладао Стаменковића. У судијској надокнади црвено-бели су успели да стигну до изједначења. Стрелац првог гола – Дуарте је центрирао, а Ендиаје искористио висину и сјајним ударцем главом затресао мрежу Младости. Црвено-бели су наставили са офанзивном игром и након изједначења али до краја утакмице није дошло до промене резултата. 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама