Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Чукарички – Црвена звезда 1:4 (0:2)

Славили су фудбалери Црвене звезде у оквиру петог кола Суперлиге Србије над Чукаричким резултатом 1:3. Јунак утакмице је свакако Питер Олањинка са два поготка, у стрелце се уписао и Лука Илић, а аутогол је постигао Диоп, за тријумф тима Владана Милојевића.

Чукарички – Црвена звезда 1:4 (0:2)

Стадион: “СЦ Младост”.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Мело у 69. минуту за Чукарички, а Олањинка у 15. и 17. и Диоп (аутогол) у 77. и Илић у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Јовановић, Ивановић, Цветковић (Чукарички).

Чукарички: Мирковић, Роган, Стевановић, Јовановић, Диоп (од 85. Џигба), Сисоко, Доцић, Туфегџић (од 46. Вадзе), Ивановић (од 46. Мело), Ционис (од 85. Никчевић), Цветковић (од 46. Миладиновић).

Резерве: Каличанин, Милојевић, Тедић, Вадзе, Ергелаш, Стојановић, Серафимовић, Џигба, Никчевић, Мело, Миладиновић.

Црвена звезда: М. Илић, Мимовић (од 64. Родић), Спајић (од 46. Стојић), Ђига, Сеол, Хванг, Елшник, Иванић (од 81. Л. Илић), Пума (од 64. Јовановић), Олањинка (од 46. Милсон), Дуарте.

Резерве: Гутеша, Стојић, Лековић, Родић, Далсио, Канга, Л. Илић, Шљивић, Јовановић, Милсон, Катаи.

После три минута игре видели смо и прву претњу и то од стране Хванга који је гађао са 25 метара, тик преко пречке. Несигурни су били дефанзивци Чукаричког у петом минуту, па је Иванић то покушао да искористи и гађао искоса са леве стране, а лопта је прошла поред друге стативе. Ређале су се шансе пред голом Чукаричког, а добро је постављен у 14. минуту био Стевановић испред Пуме и успео да га блокира. Минут касније, исплатио се пресинг нашег тима када је Пума са десног бока центрирао за Питера Олањинку, а он се “поклонио” у петерцу и савладао Мирковића. Незаустављиво је деловао Олањинка па је у 17. минуту прошао кроз “шуму” фудбалера Чукаричког, дошао на ивицу казненог простора и ударцем у даљи угао савладао Мирковића.  

Дриблао је Хванг на ивици казненог простора у 28. минуту, и “лажњаком” избацио двојицу играча, али је Мирковић одбио лопту до Мимовића ког је после изблокирао Јовановић. Још једна добра шанса пред голом Чукаричког одиграла се у 32. минуту када је Сеол сувише оштро заврнуо лопту у петерац, а Дуартеа погодила у бок и завршила преко гола. Домаћи су први пут запретили у 34. минуту када је Туфегџић шутирао тик поред стативе Илића.

Мењао је Милојевић на полувремену, па су се на терену Стојић и Милсон. Показао је свој репертоар Милсон по уласку у игру, и са леве стране гађао десном ногом тик преко пречке у 56. минуту меча. Наставио је Милојевић да ротира, и на терен увео Родића и Јовановића, али није било промена када је реч о формацији. Смањили су домаћи у 69. минуту када је Мело са ивице казненог простора погодио даљи угао Илићевог гола. Желела је Звезда до новог гола, а у 74. минуту је Елшник демонстрирао да има снажан ударац, премда се Мирковић добро позиционирао и зауставио слободан ударац.

Центрирао је Хванг из слободног ударца, голман Мирковић је кренуо, па стао, а Диоп је у 77. минуту неспретно реаговао и главом послао лопту у сопствену мрежу. Коначан резултат је поставио резервиста Лука Илић у 90. минуту након соло продора и снажног ударца са ивице шеснаестерца. Звезду наредна утакмица очекује у уторак од 21 час када гостујемо Боде Глимту у оквиру плеј-офа квалификација за Лигу шампиона.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама