Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Славили су фудбалери Црвене звезде против Радничког 1923 резултатом 0:1 у оквиру седмог кола Суперлиге Србије и сада мирно одлазе на репрезентативну паузу. Јунак меча је Мирко Иванић који је фантастичним ударцем у 85. минуту пробио “бедем” домаћих и донео тријумф тиму Владана Милојевића.

Раднички 1923 – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: “Металац”.

Судија: Милан Илић.

Стрелац: Иванић у 85. минуту.

Жути картони: Ћосић, Евандро, Бевис, Дадић, Турај (Раднички 1923).

Црвени картон: Глушчевић (Раднички 1923).

Раднички 1923: Лијескић, Зељковић, Ћосић, Бевис, Евандро (од 76. Туреј), Митровић, Ристић, Мирчетић (од 64. Глушчевић), Дадић (од 67. Аџић), Дарли (од 76. Булатовић), Хасин (од 46. Ортиз).

Резерве: Милошевић, Булатовић, Глушчевић, Ортиз, Рошевић, Аџић, Милојевић, Голијанин, Турај.

Црвена звезда: М. Илић, Мимовић, Ђига, Дркушић (од 46. Спајић), Сеол, Далсио, Елшник, Л. Илић, Пума (од 72. Милсон), Олањинка (од 61. Иванић), Дуарте (од 61. Ендиаје).

Резерве: Гутеша, Спајић, Ђурић, Кнежевић, Шљивић, Иванић, Пруцев, Јовановић, Милсон, Ендиаје.

Деби у Звезди уписао је Вања Дркушић на данашњем мечу, а капитен је био момак поникао на теренима иза југа Маракане – Лука Илић. Први озбиљнији покушај на мечу виђен је у 17. минуту када је Елшник освојио лопту на средини терена, наместио се и са мало више од 20 метара гађао тик преко пречке. Много чврсто се играло и углавном на средеини терена, јер су оба тима желела да контролишу дешавања на терену. Ипак, успешнија је Звезда била у том сегменту и то много па је посед био преко 70 посто, а велику је разлику правио Мимовић продорима по десној страни или у средини када би се убацио.

Слично је радио и Сеол на левој страни, па је у 25. минуту ушао у средину и са велике дистанце гађао, те прописно намучио Лијескића који је послао лопту у корнер. Мало је фалило да Дркушић на дебију погоди, одлично је скочио у 32. минуту после корнера Елшника и из тешке позиције послао “свећу” ка голу Лијескића који је пребацио лопту преко пречке. Утисак је био да је сваки Елшников прекид, одлична шанса за наш тим, па је тако из корнера одлично заврнуо лопту за Ђигу који је главом “тукао” поред гола у 36. минуту. Као да је Лијескића уздрмао тај корнер, па је кикснуо, али Далсио није успео да искористи додавање Илића, те се млади голман одбраном искупио. Шансу је Дркушић имао и у финишу првог полувремена, али га је након додавања Елшника, практично из одбитка погодила лопта коју није могао да исконтролише на прави начин.

Мењао је Милојевић већ на полувремену па се на терену нашао капитен Спајић уместо Дркушића. Звезда је у наставку такође претила организованих нападима око шеснаестерца домаћих, али није било изгледнијих шанса, па је наш стручњак наставио да мења – у игру су ушли Иванић и Ендиаје, а са терена изашли Олањинка и Дуарте. Био је Лијескић за милисекунду бржи од Илића након што је Ђига у 68. минуту изнео лопту и послао је дубински у простор за офанзивца.

Домаћи су остали са играчем мање у последњих 12 минута, па је Звезда још више кренула да напада. Мало је фалило Елшнику у 81. минуту да погоди, али је успео да га изблокира Митровић. Ипак, коначно је Звезда која је данас апсолутно доминирала пронашла пут до гола Радничког који је како је утакмица одмицала бивао све више дефанзиван, а епитет хероја припао је Мирку Иванићу. Повукао је Иванић лопту искоса са леве стране на 18 метара од гола и погодио ближи угао Лијескића који је стајао на “кривој” нози. Тиме је и стављена тачка на меч, а Звезда освојила важна три бода.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама